Event info

De Plantsoenloop Groningen is dé hardloopklassieker van Noord-Nederland! Een prachtig parcours door het Noorderplantsoen en afstanden voor jong en oud maken de Plantsoenloop een fantastisch hardloopfeest in het najaar. 

Ga jij deze uitdaging aan? Schrijf je dan in voor de Plantsoenloop Groningen op 9 november 2024.

DWARS DOOR GRONINGEN

Programma Zaterdag 9 november 2024

TijdActiviteitLocatie
Vanaf 09:00 uurStartnummers ophalenPlantsoenvijver
10:30 uur1 KM Kids Run jongens (4-5 jaar)Kruissingel
10.45 uur1 KM Kids Run meisjes (4-5 jaar)Kruissingel
11.00 uur1 km Kids Run jongens (6 t/m 8 jaar)Kruissingel
11.15 uur1 km Kids Run meisjes (6 t/m 8 jaar)Kruissingel
12.00 uur2 km Kids Run (6 t/m 9 jaar) jongensKruissingel
12.30 uur2 km Kids Run (6 t/m 9 jaar) meisjesKruissingel
13.00 uur2 km Kids Run (10 t/m 12 jaar) jongens/meisjesKruissingel
13.30 uur4 km Kids Run (10 t/m 14 jaar) jongens/meisjesKruissingel
14.15 uur4 km PlantsoenloopKruissingel
15.00 uur8 km PlantsoenloopKruissingel

Ontdek het parcours

De Plantsoenloop Groningen is dé hardloopklassieker van het Noorden. Al jaren genieten hardlopers jaarlijks van een prachtig evenement in het Noorderplantsoen. Een loop met mooie prestaties, gezelligheid en met name een erg mooie omgeving. Ontdek het parcours en maak je klaar voor een fantastische Plantsoenloop Groningen!

Startnummer ophalen

Startnummers individuele deelnemers
De startnummers kunnen op de dag van het evenement opgehaald worden bij de Plantsoenvijver. Heb jij je vóór 21 oktober ingeschreven? Dan komt jouw voornaam op je startnummer te staan.

Startpakket Scholenloop
Indien teams tijdig (vóór 11 oktober) zijn ingeschreven, worden de startpakketten opgestuurd. Indien teams zich na 11 oktober inschrijven, wordt er persoonlijk contact opgenomen.

Vul het medisch paspoort in
Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Het is niet mogelijk om jouw inschrijving te annuleren.

Overdragen
Je kunt jouw inschrijving wel overdragen aan iemand anders, dit doe je via je persoonlijke dashboard. De link naar je persoonlijke dashboard vind je in de bevestigingsemail die je hebt ontvangen bij je inschrijving.

Er worden €3,- administratiekosten gerekend voor het overdragen van het startbewijs, deze dient de koper van het startbewijs te betalen om het startbewijs op naam te zetten.

Hoe reis ik naar het eventterrein van de Plantsoenloop Groningen?

Het evenement vindt plaats in het Noorderplantsoen. Wij adviseren om met het openbaar vervoer te reizen. Kijk op www.9292.nl om je reis via tram, bus of trein te plannen. Als je van buiten Groningen komt, adviseren we om met de NS te reizen. Kijk voor de meest actuele treintijden op www.ns.nl om je treinreis te plannen.

Met de fiets
Je kunt je fiets stallen bij het Heymansgebouw, op het basketbalveldje t.h.v. Nieuwe Kijk in ‘t Jatstraat en rond de Kerklaan.

Met de auto
We raden alle deelnemers en toeschouwers aan zoveel mogelijk via het openbaar vervoer te reizen. Ken je mensen in je omgeving die ook meedoen of naar Groningen gaan, probeer dan met elkaar mee te rijden. Het is gezelliger, scheelt in de kosten en milieubewust. Mocht het niet mogelijk zijn om met het openbaar vervoer te komen, dan raden wij aan om te parkeren bij een van volgende P+R plekken in en rondom Groningen. 

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?
Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een bevestigingsmail. Zorg er dus voor dat jouw e-mailadres correct is ingevoerd. Controleer ook je spambox als je de e-mail niet binnen 30 minuten hebt ontvangen. Indien hij ook daar niet staat, neem dan contact met ons op.

Hoe bestel ik een coachnummer?
Bij kinderen tot en met 6 jaar mogen begeleiders of coaches gratis meelopen. Voor kinderen vanaf 7 jaar is begeleiding niet toegestaan. Familie en bekenden mogen natuurlijk wel aanmoedigen langs het parcours. De coachnummers worden in het startpakket meegestuurd. Coachnummers zijn gratis en kan besteld worden via de inschrijving.

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?
Mocht je na jouw inschrijving jouw adres willen wijzigen, alsnog een product willen bestellen of jouw startbewijs willen overdragen, dan kan dit eenvoudig door in te loggen op jouw dashboard.

Kan ik mijn afstand wijzigen?
Je kunt van afstand wijzigen mits de gewenste afstand nog niet is uitverkocht. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs wordt voldaan. Bij wijziging naar een lagere afstand, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld (of een deel daarvan) plaats.

Stappenplan

  • Log in op jouw account. De link en het wachtwoord staan in de bevestigingsmail;
  • Klik op ”race wijzigen”; 
  • Kies de afstand die je wilt lopen en klik op ”doorgaan”.
  • Als je voor een hogere afstand hebt gekozen en er is prijsverschil, dien je het verschuldigde bedrag af te rekenen door op ”afrekenen” te klikken.

Ben jij van afstand gewijzigd? Dan kun je gewoon lopen met jouw originele startnummer.

Is er kleedgelegenheid?
Er zijn geen kleedruimtes beschikbaar. Je kunt je tas (op eigen risico) afgeven op het evenemententerrein bij de plantsoenvijver. Op vertoon van je startnummer kun je je kleding weer ophalen bij de garderobe.

Wat is de minimumleeftijd om deel te nemen?

  • 8 km Plantsoenloop (vanaf 12 jaar)
  • 4 km Plantsoenloop (vanaf 12 jaar)
  • 4 km Kids Run (10 t/m 14 jaar)
  • 2 km Kids Run (6 t/m 12 jaar)
  • 1 km Kids Run (4 t/m 8 jaar)

Krijg ik een medaille?
Alle deelnemers ontvangen na het passeren van de finish een medaille als herinnering aan het evenement. 

Is er tijdregistratie?
Bij de Plantsoenloop is er tijdsregistratie op de 2,4 en 8km. Bij de 1km is er geen tijdsregistratie.

De uitslagen worden na afloop gepubliceerd. De link naar de uitslagenpagina ontvang je ook per e-mail na het evenement. Let op: de brutotijd is de officiële tijd. Heb je een vraag of opmerking over jouw uitslag? Stuur dan een e-mail naar Mylaps Event Timing o.v.v. je startnummer en eventueel zelf geklokte tijden.

Waar bevinden de toiletten zich?
Toiletten bevinden zich op de Kruissingel.

Is er verzorging op het parcours?
Tijdens het evenement vind je op de afstanden van 4 en 8km waterposten. Tip van de organisatie: drink een halfuur voor de start nog water of een sportdrankje dat je gewend bent te drinken. Tijdens de wedstrijd neem je bij elke verzorgingspost een bekertje water aan en drink je dit helemaal op.