Vrijwilligers

Zonder jou geen Plantsoenloop

Houd je van aanpakken en wil je ons als vrijwilliger ondersteunen? Dat kan! We bieden onze vrijwilligers een superleuke ervaring, waarbij professionaliteit en gezelligheid voorop staan. Welke taak je ook krijgt; je vormt een niet te missen schakel in de organisatie van het evenement en wij stellen jouw hulp enorm op prijs.

Behalve je persoonsgegevens vragen wij naar welke vrijwilligerstaken jouw voorkeur uitgaat. Wij garanderen niet dat je voorkeur ook gehonoreerd kan worden, maar wij proberen hier wel zo veel mogelijk rekening mee te houden.

Alleen individuele vrijwilligers kunnen zich via de button aanmelden.

Wil jij je aanmelden als groep, neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator via vrijwilligers@golazo.com. Vermeld hierbij je gegevens en om welk evenement het gaat.

Samen helpen met jouw vereniging of scoutinggroep

Je kunt natuurlijk ook helpen met jouw groep/vereniging of als scoutinggroep. Als organisatie doen we ons best om de groep zoveel als mogelijk gezamenlijk op een taak in te plannen. Samen kunnen jullie je steentje bijdragen om een topevenement neer te zetten. 

Een aantal voorbeelden van taken tijdens het evenement zijn; uitreiken startbewijzen, uitdelen medailles, bemannen fietsenstalling en verzorgingspost.

Heb je een vraag? Neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator.

WAAROM IS HET ZO LEUK OM ALS VRIJWILLIGER TE WERKEN?

Vrijwilligerstaken

MEDEWERKER VERZORGINGSTEAM
Goede verzorging van de lopers is zeer belangrijk. Jij bouwt met andere vrijwilligers de verzorgingsposten op waar de deelnemers zich te goed doen aan drinken. Na afloop van het loopevenement wordt er ook weer netjes opgeruimd.

MEDEWERKER TASSENAFGIFTE
Bij de start/finish kunnen deelnemers hun tassen achterlaten waar jij de tassen inneemt. De vrijwilligers op deze locaties leiden de inrichting in goede banen en houden toezicht. Tegelijk ben je ook een soort gids: je wijst deelnemers waar ze hun spullen kwijt kunnen en beantwoordt vragen over bijvoorbeeld start en finish.

MEDEWERKER START/FINISH
Je begeleid deelnemers naar de goede startvakken. Aan jou ook de taak ervoor te zorgen dat de finishlijn niet geblokkeerd wordt als de deelnemers over de streep komen. Daar wacht hen een medaille en water.

MEDEWERKER STARTNUMMER
Voorafgaand aan de loop delen we startnummers uit aan de deelnemers. Je helpt met het uitdelen van de persoonsgebonden startnummers.

VERKEERSREGELAAR
Om verkeer bij de evenementen in goede banen te leiden voor de veiligheid van weggebruikers moet je 16 jaar of ouder zijn en vooraf een gerichte instructie volgen onder verantwoordelijkheid van de regiopolitie. Kies je voor dit onderdeel, dan krijg je vanuit de organisatie een onlinecursus aangeboden waarbij je je certificaat moet halen. Heb je de juiste “papieren”, dan ben je via ons verzekerd en zul je tijdens het evenement beschikken over de wettelijk voorgeschreven kleding en attributen.

PARCOURSVERANTWOORDELIJKE
Je bent verantwoordelijk voor een deel van het parcours. Je controleert of alle afzettingen juist zijn gedaan, de bewegwijzering op de juiste plek hangt en de verkeersregelaars op de juiste plek staan. Bij deze functie is het noodzakelijk dat je kennis hebt van de stad en van hardlopen.

Aandachtspunten

Aan vrijwilligerswerk zijn een aantal regels verbonden. Lees onderstaande regels goed door voordat je je als vrijwilliger inschrijft!

  • De minimumleeftijd is 16 jaar (voor de functie verkeersregelaar dien je minimaal 18 jaar te zijn).
  • Wanneer voor je functie een instructie-avond gegeven wordt, krijg je hiervoor automatisch een uitnodiging. Zorg ervoor dat je bij deze instructie-avond aanwezig bent.
  • Volg de instructies die je krijgt altijd goed op.
  • LET OP: Vrijwilligers ontvangen géén vergoeding voor de geïnvesteerde tijd of reiskosten.
  • Vrijwillig betekent niet vrijblijvend. We rekenen na je aanmelding op je inzet. Mocht je zonder afmelding niet aanwezig zijn, dan heeft dit nadelige gevolgen voor onze organisatie.

Houd er rekening mee dat...

  • Je wellicht niet kunt worden ingezet in de functie waarop je eerste keuze is gevallen. In dergelijke gevallen zullen wij kijken naar de tweede keuze of wordt er naar een andere functie gezocht.
  • Je niet altijd in de gelegenheid bent om zelf het evenement te zien. Een aantal plaatsen van waaruit vrijwilligers actief zijn, bieden geen direct zicht op het evenement.