119_Plantsoenloop23_Groningen_EwaldGeerdink_2023

Jubileumeditie Plantsoenloop Groningen groot succes

Op zaterdag 4 november stond het Noorderplantsoen in het teken van de 65ste editie van de Plantsoenloop Groningen. De jubileumeditie van deze hardloopklassieker was net als vorig jaar een groot succes. De sfeervolle loop was volledig uitverkocht en genoot een recordaantal deelnemers.

4.000 hardlopers van jong tot oud stonden op een herfstige dag klaar voor een mooie uitdaging. De Plantsoenloop heeft een divers programma met verschillende afstanden. De dag begon met een aantal kids runs van 1, 2 en 4 kilometer. Later op de dag volgden de Plantsoenlopen van 4 en 8 kilometer. Daarmee was het echt een loopfeest voor iedereen.

Nadat de jongste hardlooptalenten de strijd met elkaar aan gingen in de ochtend, klonk om 14.15 uur het startschot van de 4 KM Plantsoenloop. Nick Marsman was net als vorig jaar het snelst en finishte met een eindtijd van 11.59. Exact dezelfde eindtijd als vorige editie. Bij de vrouwen eindigde Jetske van Kampen op de eerste plaats. Zij finishte met een eindtijd van 13.39.

Het laatste onderdeel van de dag was de 8 KM Plantsoenloop. Na een mooie route door de Groningse natuur was het Tom Hendrikse die als eerste over de finishlijn kwam. Hendrikse finishte met een knappe eindtijd van 23.45. Daarmee was hij Nik Lemmink, de winnaar van vorige editie, net te snel af. De snelste vrouw op dit onderdeel was Jacelyn Gruppen met een eindtijd van 27.19.

Nog een eervolle vermelding voor het goede doel De stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Zij kregen een mooie cheque overhandigd van €4.213,- euro. Dit bedrag gaat gebruikt worden om het verblijf van kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken.

Deel dit bericht

Meer nieuws